fbpx

Klanten geven ons 5/5 op Google Reviews ⭐️

Magnesium, het wondermineraal (voordelen en kenmerken)

Magnesium symbol made from pills on purple background. Top view with copy space. Flat lay.

Magnesium is een belangrijk mineraal dat vele processen in ons lichaam ondersteunt. Maar wat doet magnesium nu juist? En hoe raken we aan een gezonde dosis magnesium? In dit artikel vertellen we je er alles over! 

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor de vorming van botten en tanden. Het speelt ook een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels

Ook zorgt magnesium er mee voor dat voeding in energie omgezet wordt. Ook de werking van de hart- en bloedvaten worden gestimuleerd door magnesium. Ten slotte heeft magnesium een rol bij ontstekingsprocessen

Waar is magnesium goed voor? 

Eigenlijk heeft elk orgaan in ons lichaam magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. 

Magnesium zorgt onder meer voor de opbouw van de botten. Bijkomend staat magnesium ook in voor de opbouw van lichaamseiwit en speelt het een grote rol in de energiestofwisseling, de bloeddrukregulatie, de overdracht van zenuwprikkels, voor een betere werking van het immuunsysteem door hulp bij ontstekingsprocessen.   

Tot slot is magnesium ook bekend als een anti-stress middel. Het zorgt namelijk mee voor het samentrekken en ontspannen van onze spieren. Bij stress hebben we meer nood aan magnesium en werkt het dus kalmerend. Het zorgt ervoor dat de grootste spanning van je spieren afvalt door de spieren en de bloedvaten te ontspannen. Daardoor zorgt magnesium ook meteen voor een betere concentratie en minder angstige of overbezorgde gevoelens

Magnesium zorgt dus voor een heel aantal gezondheidsvoordelen!

Magnesium is en anti-stress middel en werkt kalmerend

Kan je een magnesiumtekort hebben? 

We zagen net dat magnesium heel wat processen aanstuurt in onze lichaam. Een tekort aan magnesium leidt dus vanzelfsprekend tot heel wat verschillende ongemakken.

Zo zullen de spieren bijvoorbeeld minder snel herstellen en ontspannen, waardoor je last krijgt van stijve spieren. Een ander gevolg van een tekort aan magnesium is dat de botten zullen ontkalken

Ook je hart- en bloedvaten zullen de negatieve effecten voelen. Magnesium zorgt namelijk voor soepele bloedvaten. Bij een tekort aan magnesium zullen deze stijver worden, met een slechte bloeddruk als gevolg. 

Tot slot maakt magnesium ook energie vrij uit voeding. Bij een tekort zal je dus automatisch minder energie hebben. Daardoor kan je dan weer last krijgen van een angstig, zenuwachtig of prikkelbaar gevoel. Door een tekort word je gevoeliger aan stress en wordt je weerstand op zijn beurt ook weer negatief beïnvloed.

Stuk voor stuk gevolgen die je liever vermijdt dus! 

Waar kan je magnesium uithalen?

Je maakt dit mineraal niet zelf aan, waardoor je het bijgevolg uit je voeding moet halen. Zo kan je magnesium in brood, (volkoren) graan- en melkproducten, groenten, noten en vlees terugvinden. 

Veel mensen raken echter niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid met hun huidige voedingspatroon. In dat geval kan je magnesiumsupplementen bijnemen. 

In bepaalde situaties hebben we ook meer magnesium nodig dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Zo is het aangeraden om magnesium bij te nemen tijdens een zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding

Ook bij een chronische darmaandoening waarbij magnesium niet zo goed opgenomen kan worden is een hogere dosis aan te raden. Alsook na een zware, sportieve inspanning om je spierherstel te bevorderen.  

Daarnaast is het bijnemen van extra magnesium ook een goed idee wanneer je maagzuurremmende medicatie of diuretica (plaspillen) moet nemen. 

Magnesium uit voeding

Wanneer neem je magnesium in? 

Een magnesiumsupplement neem je dan best in met water bij je maaltijd. Eigenlijk net zoals je bij andere supplementen doet. 

Wanneer je last hebt van stress en vermoeidheid, kan je het ook gerust voor het slapengaan innemen. Zo zullen je spieren en zenuwstelsel ontspannen, waardoor je beter zal slapen. In dat geval hoef je het supplement dus niet bij een maaltijd in te nemen. 

Een andere reden om het supplement ‘s avonds in te nemen is dat ons lichaam het mineraal vooral verwerkt wanneer we slapen. Het is namelijk ‘s nacht dat ons lichaam het mineraal inzet voor verschillende herstelprocessen.

Het is vooral belangrijk dat je het supplement met regelmaat en steeds op hetzelfde moment van de dag inneemt. Enkel zo zal je van alle voordelen van magnesium kunnen genieten. 

Het voordeel van het Nature Avenue Magnesium & Vitamine B supplement 

Het Magnesium & Vitamine B voedingssupplement van Nature Avenue, dat je onder jouw eigen naam kan aanbieden aan jouw klanten, combineert magnesium met taurine en een Vitamine B complex dat bestaat uit Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B11 en B12. 

B-vitaminen hebben afzonderlijk van elkaar allerlei functies, maar samen hebben ze de belangrijke taak om energie uit voeding te halen. Bovendien helpt Vitamine B6 om magnesium in de lichaamscellen te transporteren, waardoor de werking ervan verbetert. 

In het Nature Avenue supplement hebben we gekozen voor magnesiumglycerofosfaat en magnesiumcitraat als werkzame stof. Dit zijn organische zouten. 

Het eerste voordeel van magnesium in de vorm van organische zouten is de betere biodisponibiliteit of biologische beschikbaarheid. Dit geeft aan hoeveel van de voedingsstof in het maag-darmkanaal terecht komt en dus voor werking beschikbaar is. De betere biodisponibiliteit van magnesium als organisch zout wil dus zeggen dat deze vorm heel goed opgenomen wordt door het lichaam. 

Als tweede voordeel zien we een betere gastro-intestinale tolerantie. Je maag kan deze dus beter verdragen waardoor je geen ongemakken zal ervaren. 

Magnesium supplementen

Besluit

Magnesium is een essentieel mineraal voor een goede werking van onze lichaamsprocessen. Daarom hebben we bij Nature Avenue een supplement ontwikkeld waarbij we een optimale combinatie van magnesium en het Vitamine B complex aanbieden. Deze twee werken perfect samen om je meer energie, een betere weerstand, een betere concentratie en minder stress te bezorgen. 

Wil je graag jouw eigen supplementen lijn met jouw eigen naam op de markt brengen en ben je geïnteresseerd in ons aanbod? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor meer informatie! 

Deel deze blog