fbpx

Klanten geven ons 5/5 op Google Reviews ⭐️

Biotine: een echte boost voor je haar

Hair care flat lay - styling tools on marble background

Biotine wordt vaak genoemd als een wondermiddel voor haargroei, maar ken je de andere fascinerende eigenschappen van deze vitamine al? En is het nu werkelijk zo goed voor je haar? In deze blog vertellen we je meer over de voordelen en effecten van biotine op je haar en lichaam. Benieuwd? Lees dan snel verder! 

Wat is biotine? 

Biotine of Vitamine B8 is een wateroplosbare vitamine die onderdeel uitmaakt van het vitamine B-complex. Je hebt biotine nodig om energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten die je via je voeding binnenkrijgt. 

Daarnaast speelt het een rol bij de vorming van vetzuren en de normale werking van het zenuwstelsel. Tot slot is biotine ook geweldig voor je huid, nagels en haar. 

Een tekort aan biotine kan zich uiten in huidverstoringen, haaruitval, zwakke nagels, vermoeidheid en spierpijn.

Wat doet biotine met je lichaam? 

Haar, huid en nagels

Zowel nagels als haren bestaan grotendeels uit keratine. Keratine zorgt ervoor dat ze een gelijkmatige en stevige structuur hebben. Maak je niet voldoende keratine aan, dan heeft dat meteen een effect op de gezondheid van je haren en nagels.

Biotine of Vitamine B8 speelt een belangrijke rol in de productie van keratine, met als gevolg gezond haar, een gezonde hoofdhuid en gezonde nagels. Om keratine te maken, heeft ons lichaam bepaalde aminozuren nodig. Doordat biotine aminozuren aanmaakt door het afbreken van eiwitten in onze voeding, kunnen deze ingezet worden als bouwsteen voor keratine. 

Bovendien zorgt biotine ook voor een gezonde hoofdhuid en versterkt het de haarfollikel, wat essentieel is voor onze haargroei. Daardoor is biotine één van de belangrijkste vitamines tegen haaruitval. 

Biotine speelt bovendien ook een rol bij de bouwstenen en herstelprocessen van de huid, waardoor je een mooie en gezonde huid blijft behouden. 

Gezond haar door biotine

Zenuwstelsel en hersenen

Biotine draagt bij tot de normale werking van ons zenuwstelsel omdat het de energiestofwisseling in je lichaam bevordert. Als de energievoorziening niet goed verloopt, kan ons zenuwstelsel ook niet optimaal werken.

Tot slot is biotine ook goed voor je algemene gemoedstoestand, je geheugen en je concentratie- en leervermogen

Waarin zit biotine? 

Biotine kan je uit verschillende dierlijke en plantaardige voedingsmiddelen halen. Vooral lever is een extreem rijke bron aan biotine. Hieronder geven we je enkele voedingsmiddelen en hun microgram (mcg) biotine per 100 gram mee: 

  • Lever: 41,6 mcg
  • Eieren: 21,4 mcg
  • Pinda’s: 18 mcg
  • Zonnebloempitten: 7,8 mcg
  • Zalm: 5,9 mcg
  • Amandelen: 4,4 mcg
  • Zoete aardappel: 2 mcg

Daarnaast kan je biotine natuurlijk ook innemen door middel van voedingssupplementen. Zij vormen de ideale aanvulling op een gevarieerd eetpatroon. 

proteïnen

De Biotine Hair Gummy’s van Nature Avenue

De Biotine Hair Gummy’s van Nature Avenue combineren een hoge dosis biotine (vitamine B8) met een mix van vitaminen en mineralen. Denk hierbij aan vitamine A, B, C, D en E, zink, foliumzuur, jodium en choline. 

Door de hoge dosis biotine (4000 mcg) blijven je nagels en hoofdhuid gezond en krijgt je haar ook een stevige boost. Zo geniet je van alle positieve effecten van biotine op je volledige lichaam! 

De overige vitaminen en mineralen zorgen eveneens mee voor een gezonde hoofdhuid en sterke haarfollikels, die van cruciaal belang zijn voor een regelmatige haargroei en het tegengaan van haaruitval.

Zo is onder andere zink ook een belangrijk ingrediënt bij het verstevigen van je haar. Het zorgt namelijk voor een goede opbouw van eiwitten en ondersteunt zo de celdeling. Onze haarfollikels zijn namelijk de snelst delende cellen in ons lichaam en hebben daardoor veel voedingsondersteuning nodig. Samen met biotine, wordt zink dan ook beschouwd als één van de beste stoffen voor gezonde haargroei!

De Biotine Hair Gummy’s hebben bovendien een heerlijke frambozensmaak en zijn lactosevrij, vegan, suikervrij, glutenvrij en bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Zo stimuleer jij jouw haargroei op een heerlijke manier van binnenuit! 

Wanneer neem je biotine in? 

1 gummy per dag ‘does the trick’. 

Zoals bij alle voedingssupplementen is het ook bij biotine van belang om ze consequent dagelijks op hetzelfde tijdstip in te nemen gedurende een langere periode om zichtbaar resultaat te verkrijgen.

Besluit

Biotine zorgt voor heel wat belangrijke processen en kunnen we dan ook echt een wondermiddel voor je haar noemen. Biotine wordt niet voor niets de beauty vitamine genoemd! 

De Biotine Hair Gummy’s van Nature Avenue zijn dan ook de ideale partner in het verzorgen van je huid, haar en nagels. Wil jij zelf graag Biotine Hair Gummy’s aanbieden onder je eigen naam en eigen branding? Aarzel dan zeker niet om het Nature Avenue team te contacteren voor meer informatie! 

Deel deze blog